Theater

Theater is magisch. We spreken met elkaar af dat we in een zelfde verbeelding geloven. We hebben maar weinig nodig om ons voor te stellen dat de scène zich in een warm land, een bos of een broeierige feestzaal afspeelt. Een voorstelling is per keer anders. Dat is de kracht van het theater. Dat is de wisselwerking tussen spelers en publiek, samen doorleven ze het verhaal opnieuw. Spelers laten het publiek naar een nieuwe werkelijkheid kijken, maar het publiek geeft aan de speler de betekenis van het verhaal terug. En zo ontstaat er ter plekke een nieuw bewustzijn.

Maydaymay:
theatergroep het Web

Februari 2015
Jeugdtheater 8+
Regie: Peter Schneiders
Spel: Sander Commandeur en Jeroen van Venrooij
Script: Peet van Duijnhoven

Milan is een jongen van elf jaar en helemaal gek van techniek en vliegtuigen. Hij kent alle beroemde piloten uit zijn hoofd en hij zet zelf ook graag modelvliegtuigjes in elkaar. Maar Milan heeft het moeilijk thuis. Zijn oudere zus Julia is al een tijdje ziek en daar maken zijn ouders zich heel veel zorgen over.

Milan wil niemand tot last zijn. Hij sluit zich op in zijn eigen fantasiewereld. Daar sluit hij vriendschap met Steve Harlington, een beroemde piloot die al een poos is vermist. De twee worden de dikste vrienden en Steve geeft Milan de aandacht die hij thuis zo mist. Als op een kwade dag Milans vader weer eens hals over kop naar het ziekenhuis vertrekt, is Milan helemaal alleen thuis. Zelfs Steve is gevlogen. Milan besluit om zijn grote vriend te gaan zoeken en vindt hem terug op een verlaten vuilstortplaats.


Woest: theatergroep Odara,

18 november 2011 Podium Mozaïek Amsterdam
Regie: Marcos Rabello
Muziek: Felipe Ignacio
Spel: Zouhair Mtazi
Script: Peet van Duijnhoven

De voorstelling gaat over de worsteling van Arabische jongeren met hun homoseksualiteit; de strijd tussen hun innerlijk verlangen en de verwachting van de wereld en de familie. Middels het verhaal over een jongensvriendschap krijgt het publiek inzicht in de gedachten en gevoelswereld van een Marokkaanse homoseksueel. Het verhaal wordt ondersteund met soundscapes (geïnspireerd op Arabische muziek) en filmbeelden van drie homoseksuelen uit de Arabische wereld die hun gezicht durven laten zien

Link met theaterscript


Waarom Dikke Reint niet wilde trouwen

Juni 2006
Centrum voor Kunst en Cultuur Overijssel


De excentrieke Reint Hendrik, Baron de Vos van Steenwijk, houdt van paarden en uitbundig feestvieren. Tijdens het Wijker Dorpsfeest raakt hij verliefd op Trijntje Stokvis. Zij wil dolgraag met hem trouwen, maar dan doet Dikke Reint een afschuwelijke ontdekking. Hij zegt het op handen zijnde huwelijk af. In juni en juli rijdt een ‘trekkerwagen’ door het Reestdal. Wie er op stapt belandt in een volksverhaal met bijgeloof, vol markante figuren en verwikkelingen. Onderweg komt de wagen langs de mooiste plekjes in het Reestdal en ontmoet de bezoeker Dikke Reint, Trijntje Stokvis, Rooie Tienus en anderen.


<td

De Bas en Babette poëzie show: Theatergroep Puur Geluk 2004
Ik kom hier nooit meer voor theatergroep Anton in Amsterdam jan 2011
Het Reigerlied, libretto voor Rode Loper Festval Amsterdam Oost/Watergraafsmeer sept 2008
De Bas en Babette Poëzieshow, voor theatergroep Puur Geluk Amsterdam feb 2004
Voor brugklassen, regio Utrecht poëzievoorstelling ´Puur Geluk´
52 voorstellingen
2001
Diverse scripts musical voor Utrechts Centrum voor de Kunsten 2000-2004
Theatergroep Anton Amsterdam 2010-2011
Theatergroep Gekoelde Rosé; locatievoorstelling monumentennacht 2006,2007,2008,2009
Fort bij Vechten te Bunnik
Theatergroep Het Schellinkje Houten; Echt volmaakt 2007, Ik zou wel iets lusten
2006
Familiezin 2005
Theatergroep Sosofoetoe Nieuwegein
Children of the rainbow
Mis mij
Nutopia
Backstage
:
2003
2005
2005
2006
Theatergroep Agaam Amsterdam, schrijfster/regisseuse diverse producties 1989-1992
De Engelenbak, Amsterdam, script en regie feuilleton ´De tram´ ,
onderdeel van de Open Bak,
1991
Boerentoneel in Wageningen, script en regie, diverse producties 1987-1994