Korte verhalen schrijven

Een goed kort verhaal zet je in grote stappen neer zonder clichématig te worden. Er is geen ruimte voor een rustige introductie van personages en van situaties. Je valt als het ware meteen in het verhaal. In deze lessenreeks oefen je je in het creëren van geloofwaardige en interessante personages, je leert hoe een spanningsboog werkt en je experimenteert met verschillende verhaalstructuren.

Ieder les komt een nieuw verhaalelement aan bod zoals stijl, dialoog, tijd, perspectief. Je krijgt theorie, maar je leert vooral door te doen. De schrijfopdrachten zorgen ervoor dat je genoeg te onderzoeken en te schrijven hebt. De schrijfopdrachten zijn speels en gevarieerd en worden stap voor stap opgebouwd.

In deze cursus krijg je huiswerk mee naar huis. Vaak gaat het om het verder uitwerken van de opdrachten waarmee je in de les al een aanzet hebt gemaakt. Behalve schrijven ga je ook een paar korte verhalen lezen van beroemde verhalenschrijvers zoals Edgar Allen Poe, Raymond Carver, John Grisham, A.L.Snijders en Maartje Wortel.

Deze cursus is één keer in de veertien dagen op dinsdagavonden.

22 september; 6 en 20 oktober; 3 en 17 november; 1 en 15 december
Van 19.30 tot 21.30 uur

Kosten € 175,00

Locatie: Tweede Boerhaave straat 49abd Amsterdam

Op zoek naar nog meer schrijfcursussen? Kijk ook op www.schrijvenonline.org.